Tom Huetteman #& April 17,2015 9:44 AM

To: jen@americaunites.com Hide Details
Cc: Jeff Scott, Steve Armann <Armann.Steve @epa.gov> y
RE: Your call

Jennifer,

Sorry for the delay in providing this clarification to my earlier email. This also provides a
response to your emails from April 14 and 15, 2015.

Reference to our October 31, 2014 TSCA approval, which only addresses "substrate in contact
with presently identified PCB-contaminated caulk as well as such areas identified in the future'
(see page 1, paragraph 2 and footnote 2), should answer your questions. This is the only TSCA
approval EPA has issued for the two Malibu schools. Nothing in the approval limits the
District's ability to perform additional caulk sampling or removal provided the work is
performed consistent with TSCA regulations at 40 CFR 761.62(a) or (b). In the October 31st
approval EPA also determined that "the District's undertaking of the BMPs, as verified by pre-
and post-BMP sampling data demonstrates that the TSCA standard for no unreasonable risk is
currently being met at MHS and JCES" (page 3, second full paragraph).

Finally, please note that we state in the second paragraph of our cover-letter for the approval
that caulk containing PCBs at or above 50 ppm, when found, "must be removed and disposed of
in accordance with TSCA."

Sincerely,
Tom Huetteman, Assistant Director

Land Division, USEPA Region 9
415-972-3751



